Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα

allazo-thermosifona-1024x512

Το πρόγραμμα”Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα” αφορά την αντικατάσταση της πλέον ενεργοβόρας οικιακής συσκευής, του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την:

  • Αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες,
  • με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Γιατί αξίζει να αγοράσετε νέο ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η αγορά ενός καινούριου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μία επένδυση που θα φέρνει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά σας.  Από την πρώτη μέρα που θα εγκαταστήσετε τον ηλιακό θα έχετε ζεστό νερό σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας, έστω και με λίγη ηλιοφάνεια, ενώ από τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος θα προσέξετε την οικονομία που σου παρέχει η νέα σας συσκευή.

Τα πλεονεκτήματα που θα σας πείσουν να κάνετε την αλλαγή

Γνωρίζατε ότι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι – με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη – η πιο ενεργοβόρα συσκευή του σπιτιού; Αν όχι, τότε μόλις βρήκατε έναν σοβαρό λόγο να τον αντικαταστήσετε με ηλιακό. Ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα που έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, γιατί να μην αξιοποιήσετε την ατελείωτη ενέργεια που σας προσφέρει;

Επιπλέον, εκτός από το οικονομικό κέρδος υπάρχει και το οικολογικό. Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Πώς συμβαίνει αυτό, απλώς μειώνοντας το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα. Από τη στιγμή που η παραγωγή ρεύματος στη χώρα μας προέρχεται από ρυπογόνες πηγές, η κατάργηση μίας ενεργοβόρας συσκευής όπως ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας οδηγεί στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Με την εγκατάσταση ενός καινούριου ηλιακού στη θέση ενός ηλεκτρικού, το ποσοστό της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού στο σπίτι προέρχεται πλέον από μία 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» στην Dimakis

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε κι εσείς την έξυπνη επιλογή και να αποκτήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα. Αν δεν έχετε προλάβει να ενημερωθείτε πλήρως, το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρόγραμμα αφορά την επιδότηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα για πρώτη ή δεύτερη κατοικία, με την ταυτόχρονη απόσυρση ενός ηλεκτρικού. Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι η ανακύκλωση παλιάς ενεργοβόρας ηλεκτρικής συσκευής θερμοσίφωνα που έχει χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των 40 λίτρων.